冇諗過係你自己婚禮上面擺個Cocktail Booth?婚禮Cocktail Booth [現在流什麼]行雞尾酒? /可唔可以設計自己婚禮的雞尾酒款式? 【婚禮攝影101】

By

【婚禮攝影101】
/婚禮Cocktail Booth
/現在流什麼行雞尾酒?
/可唔可以設計自己婚禮的雞尾酒款式?

什麼是雞尾酒?
• 一般用不同的酒加起來的飲品 = 雞尾酒
•基本必須使用三種不同的酒

雞尾酒係咪一定係有酒精?
•無酒精的稱為: Mocktail

現在流什麼行雞尾酒?
•現在流行很多不同的配搭
•例如食用嘅醋, 柚子蜜, 茶

======

結婚一世人一次,係由籌備結婚日子、酒席、結婚戒指、婚紗攝影、當日婚禮攝影到化妝等等都會有好多事項要準備及注意!而 Rex Cheung Photo 就會由攝影嘅角度去話俾準備結婚嘅新人一啲貼士及注意嘅事項! 希望佢哋能夠影多啲靚相。

為咗令到你的婚禮完美,我亦都會去訪問其他與你們有關結婚的專業人士,例如把你成為女神的化妝師、着得來美麗動人的婚紗及型仔的禮服、增加晚宴氣氛的司儀、專業場地佈置等等。希望能夠領會到你地更了解當中的注意細節及貼士!

除此之外我會與化妝師Kelly 嚟緊會籌備一個"婚禮分享同學會",喺呢個教學裏面我哋會教大家係影婚紗相,婚禮當天攝影,從擺pose到化妝嘅配合點樣影出更好嘅相片貼士!同埋亦都會講下一啲行內小貼士比大家更懂得點樣去揀適合自己的服務!

攝影師
http://www.rexcheungphoto.com

調酒師 – Hovan
https://www.facebook.com/beastconcept

記得訂閱! 知道更多
https://bit.ly/2FHWYev
Follow me:
IG: rexcheungphoto
FB: rexcheungphoto